familieoverdragelse

Nye regler for finansiering

TEMA: FØRSTEGANGSKØBERE

Det har siden den 1. november 2015 ikke længere været muligt af få finansieret 100 % af boligens værdi igennem bank og realkreditinstitut. Man skal nu selv kunne finansiere mindst 5 %. Det lyder umiddelbart meget fornuftigt, at man i lidt højere grad faktisk skal have de penge der købes bolig for? – Bare det ikke tager overhånd, selvfølgelig.

Man kan dog ikke undgå at sidde med en lidt besynderlig fornemmelse jo mere man tænker over de mulige konsekvenser. Bekendtgørelsen der har til hensigt at holde bankerne i kortere snor og undgå hvad der skete i slutnullerne, synes at ramme lidt skævt – både socialt og ikke mindst for førstegangskøberen.

Dem der ikke har problemer med egenfinansieringen kan, evt. med familiens hjælp, snuppe boligen foran andre, som ellers havde samme kreditværdighed – men som blot stødte ind i den praktiske forhindring.

Hvad angår førstegangskøberen, så vil disse risikere at blive fastholdt som potentielle førstegangskøbere fordi de ikke har nok likvide midler, selvom de faktisk er god for alle pengene og måske ironisk nok sidder dyrere i et lejet værelse.

Share this post