Ejerudgift

ejerudgift

Ejerudgift – Hvad er ejerudgift?

Ejerudgiften er den samlede sum af udgifter man som boligejer er forpligtet til at betale. Poster der indgår i ejerudgiften er således grundskyld, ejendsomværdiskat, ejendomsforsikring samt fællesudgifter til ejer- eller grundejerforeningen.

Sammenlægger du den månedlige ejerudgift med dine månedlige låneudgifter vil du have det samlede beløb for hvad det koster at bo i den givne bolig. Bemærk, at beregning af ejerudgiften varierer fra ejerlejlighed til hus idet forsikringsposten for en ejerlejlighed vil være tegnet gennem ejerforeningen sammenlignet med den individuelle husforsikring der skal tegnes når du er husejer.

Ejerudgiften påvirker prisen

Det er tit man falder over en lejlighed som er betragteligt billigere end andre lejligheder af samme størrelse og beliggendhed. Det kan i visse tilfælde vise sig at skyldes størrelsen på ejerudgiften. Skal der betales et højere beløb sammenlignet med en lejlighed i en mere veldrevet ejerforening, så er lejligheden jo dyrere at sidde i. Des dyrere den er, des lavere en pris vil en ejendomsmægler sætte lejligheden til salg for.

Se vores skabeloner relateret til fast ejendom